bezár
 

art&design

2011. 04. 25.
Interaktív ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Számos újdonsággal és a közönség által kedvelt, visszatérő programokkal várja április 30-án és május 1-jén látogatóit a XXIX. Miskolci Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen - ezúttal rendhagyó helyszínen, az egyetemi sportcsarnokban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

prae.hu

A közlés szerint igazi ásványmajálison vehetnek majd részt a látogatók a két napon: az ásványok és lepkék kiállítás kivételes kuriózumnak ígérkezik, és hasonlóan különleges az Európa, Ázsia, Amerika és Ausztrália termésarany-leleteiből összeállított válogatás is.

Emellett megcsodálhatják Tunézia néhány nemzetközi szinten is számon tartott ásványának válogatott példányait, így a sivatag homokjában képződő, roppant formagazdag sivatagi rózsákat. Egy külön kiállításon pedig az ásványok optikai tulajdonságaiban gyönyörködhetnek az érdeklődők.

A tavalyi nagy sikerre tekintettel az idén is "plusz érdekességként" várja a gyerekeket, családokat a földtudományi játszóház, itt a műszaki földtudományi kar tanszékei interaktív módon mutatják be, milyen kutatásokat folytatnak, ugyanakkor felhívják a figyelmet az adott, földtudománnyal kapcsolatos terület érdekességeire is.

A fiatalok számára pedig játszóeszközként is bemutatják az ásványokat, kőzeteket: a kézműves játszóházban dísztárgyakat, szobrokat tudnak majd készíteni az érdeklődők puha kőzetekből, természetes ásványokból készült festékkel pedig festhetnek is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés