bezár
 

art&design

2011. 04. 22.
Blogol a Skanzen kurátora
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Blogot indított a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum tudományos titkára, dr. Sári Zsolt. A fiatal muzeológus egy készülő kiállítás, A modernizáció motorja - A polgárosodás sikertörténete - a vasút kapcsán kezdete el írni a netes naplót. A május 27-én nyíló kiállítás apropóján nem csak a Skanzenben nyíló tárlatról, hanem egy kiállítás előkészületeinek és háttérmunkájának rejtelmeiről; sikereiről és buktatóiról ír a kurátor.

prae.hu

A kiállítás alapötletétől kezdve, a „színpadra állításon” keresztül, lesz még szó látványtervről, a klasszikus és modern elemek keveredéséről, a kulturális recyclingról, az eredeti és másolat kérdésköréről, különös tárgyakról és dokumentumokról. Mindez fiatalos, pörgős stílusban. A blogolás nem áll le a kiállítás megnyitásakor, sőt a zárásakor, 2012. március 30-án sem, hiszen dr. Sári Zsoltnak hosszú távú tervei vannak. Írni fog mindenről, ami skanzenes muzeológusként a világból érdekli. Tehát nem csak a vasút és a Skanzen szerelmeseinek ajánljuk a blogot, hanem mindenkinek, aki online is szeretne a kiállítások, múzeumok útvesztőiben barangolni.
Blogol a Skanzen kurátora
És hogy egyáltalán miért kezd el blogloni egy kurátor? A válasz itt olvasható: www.skanzenkurator.blog.hu.

www.skanzen.hu
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés