bezár
 

építészet

2011. 04. 21.
Építőipari Nívódíjjal jutalmazták a Telenor Házat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Építőipari Nívódíjjal jutalmazták a Telenor távközlési vállalat innováció és új munkafilozófia jegyében épült törökbálinti székházát, Magyarország egyik leginkább környezetbarát vállalati központját.

prae.hu

A díjról megemlékező táblát csütörtökön leplezték le a cég székházán - tudatta közleményben az MTI-vel a TriGranit Management Zrt.

A legyezőszerűen elhelyezkedő kilenc épületszárnyban hat szinten mintegy 14 000 négyzetméternyi irodahelyiség áll rendelkezésre.

Az építkezés során felhasznált különleges környezeti megoldások, anyagok és technológiák a külső időjárási és belső használati tényezőket figyelembe vevő intelligens vezérléshez kapcsolódnak, amelyek segítségével energiát lehet megtakarítani - tudatja a közlemény az Arcadom cég által kivitelezett épületről.

Az irodaház energetikai ellátását az ország egyik legnagyobb geotermikus hőszivattyúparkja biztosítja, ez európai viszonylatban a hetedik helyen áll. A ház hűtési-fűtési rendszere a száz méter mélyre fúrt szondákat alkalmazó geotermikus hőszivattyúkon alapul.

A szellőztetőrendszer hőcserélő berendezése biztosítja, hogy minél kevesebb energia vesszen kárba, míg a közel 168 négyzetméternyi napkollektor az épületben dolgozó munkatársak melegvíz-igényének előállításához szükséges energia több mint 60 százalékát adja.

Kiss Jenő, a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozatának elnöke hangsúlyozta, nagy öröm olyan épületnek ítélni a díjat, amely környezettudatos kialakításával példát mutat a hazai vállalatoknak.

Az 1999-ben létrehozott Építőipari Nívódíjat az évente meghirdetett pályázaton elnyert kategóriagyőzteseknek átadott tanúsítvány és a létesítményen elhelyezésre kerülő bronzkeretes réztábla vagy elismerő oklevél testesíti meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés