bezár
 

zene

2008. 06. 19.
Lamantin Jazz Fesztivál Szombathelyen
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton kezdődik a Lamantin Jazz Fesztivál Szombathelyen, az egy héten át tartó rendezvényen több mint 70 fellépő ad koncertet. Az eseményhez kapcsolódva idén is megrendezik az improvizációs tábort, amelynek résztvevői különböző hangszeres kurzusokon vesznek részt.

prae.hu

Tímár Péter, a fesztivál főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy a 9. alkalommal tartandó eseményre öt sztárzenekart hívtak meg a világ élvonalából. Fellép az Amerikai Egyesült Államokból érkező Benny Green Trió, a Lakatos-Snétberger-Vinaccia Trió, a szintén amerikai LMT Connection, a blues-funky zenét játszó Jon Cleary és zenekara, valamint a Breeze gospelegyüttes is.

A hazai fellépők közül mindenképp említést érdemel a Pribojszki Mátyás Band, a Hot Jazz Band, az European Mantra, valamint a Szőke Nikoletta Trió.

Tímár Péter elmondta azt is: a hat éve újraindított Lamantin Improvizációs Tábornak az idén több mint 140 hallgatója lesz, a hallgatók zenei előképzettségük függvényében vehetnek részt a különböző szintű, elméleti, zenetörténeti és hangszeres kurzusokon.

A táborban három világhírű művész, az amerikai Benny Green mellett Snétberger Ferenc és Tony Lakatos tart mesterkurzust. Az improvizációs tábor hallgatói a hagyományokat követve a fesztiválon is bemutatkozási lehetőséget kapnak, és az egy hét alatt Szombathely különböző klubjaiban, éttermeiben és utcai színpadain is felléphetnek.

nyomtat

További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés