bezár
 

film

2008. 06. 19.
Megnyílt a 30. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Takesi Kitano japán színész-rendező életműdíjának átadásával és a Hancock című amerikai film világbemutatójával nyílt meg csütörtök este a jubileumi, 30. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál.

prae.hu

 A fesztivál hat helyszínén a moszkvai nézők több mint 200 régi és új filmet láthatnak. 

A versenyszekció zsűrijének elnöke Liv Ullmann színésznő és filmrendező, s az elsőfilmes rendezőket bemutató sorozatának zsűrijében helyet foglal Szász János. 

A versenyben szerepel Bacsó Péter Majdnem szűz című filmje, amely a Rosszijszkaja Gazeta című lap csütörtöki száma szerint "első pillantásra a legérdekesebbnek tűnik a fesztiválokon ritka vendégnek számító Albániából érkezett Besnik Bishi Mao Ce-tung című filmje mellett". 

Szabó István Apa című filmje a fesztivál korábbi díjnyerteseinek sorozatában szerepel, s kisebb retrospektív sorozatot is láthatnak filmjeiből. 

Nagy várakozás előzi meg Peter Greenaway brit rendező mesterkurzusát. 

A nyitó ceremónián megjelent Will Smith és Charlize Theron, a Hancock című film két főszereplője. Különrepülőgépen, 38 fős kísérettel és összesen 200 bőrönddel érkeztek, s a magas moszkvai szállodai árak mellett is kimagaslóan drága Ritz Carltonban szálltak meg. 

Különösebb sztárallűrökkel egyelőre nem tűntek ki. Bár Will Smith az elnöki luxuslakosztályban lakik, s jelezte, hogy nem bírja a diót-mogyorót és a disznóhúst, viszont szereti a baromfit és sok szénsavmentes ásványvizet iszik. Charlize Theron sokkal szerényebbnek bizonyult, egyszerű luxuslakosztályban lakik és egyetlen extravagáns kívánsága sem volt.

nyomtat

További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Luca Guadagnino: Challengers
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés