bezár
 

színház

2011. 04. 18.
Czajlik József lesz a kassai Thália Színház igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Czajlik József lesz a kassai Thália Színház igazgatója. Az elismert rendezőt a Kassa megyei önkormányzat választotta meg a posztra - közölte a Bumm szlovákiai magyar hírportál hétfőn.

Szkéné színház

A Thália Színház előző igazgatója, Kolár Péter több mint 20 évig állt az intézmény élén. Azzal az indokkal kérte felmentését tavaly, hogy más területen szeretne tevékenykedni.

A tisztséget azonban azóta is ellátta, mert bár a Kassa megyei önkormányzat még 2010 szeptemberében kiírta a pályázatot az igazgatói posztra, döntés csak most született.

A pályázatot elbíráló bizottság hosszas huzavona után április 6-án hallgatta meg a jelölteket, és Czajlik Józsefet javasolta a posztra. Az önkormányzat hétfőn meg is választotta a szabadúszó rendezőt az intézmény élére. Czajlik József 2011. május 1-től töltheti be kassai Thália igazgatói posztját - közli a hírportál.

Czajlik József 1975. június 1-jén született Dunaszerdahelyen. A kassai Magyar Tannyelvű Középfokú Ipariskolában érettségizett 1993-ban. Ezt követően a kassai Thália, 1994–1995-ben a Komáromi Jókai Színház, 1995–1997-ben ismét a Thália tagja volt.

1997–2002 között rendezést tanult Pozsonyban, majd a budapesti Bárka Színház főrendezője volt.

A kassai Thália Színház a múlt század hatvanas éveinek végén alakult meg, s akkoriban a révkomáromi Magyar Területi Színház (MATESZ) mellett a második hivatásos magyar színház volt Szlovákiában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés