bezár
 

zene

2011. 04. 18.
KFT: ufóshow lesz a 30. születésnapi koncerten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ufóshow-t ígér harmincadik születésnapi koncertjére a KFT zenekar, amely hétfőn jelentette be, hogy december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában tartja jubileumi fellépését.

prae.hu

"Egyfajta ufós látványvilágot szeretnénk előidézni a koncerten, a részleteken még dolgozunk" - mondta Márton András, a zenekar dobosa az MTI-nek.

A december 28-i születésnapi koncerten természetesen elhangzik a KFT valamennyi nagy slágere, köztük a Bábu vagy, az Afrika, a Balatoni nyár és az Elizabet, de áthangszerelt dalokkal és természetesen abszurd versekkel és jelenetekkel is készül az együttes.

Márton András az MTI-nek korábban kifejtette, hogy a jubileum kapcsán idén néhány ritkaságot akarnak kiadni valamilyen formában. Megvan például a legelső KFT-koncert hangfelvétele, ezt 1981. március 7-én a Józsefvárosi Pinceklubban Galla Miklós rögzítette egy mikrofonnal, és teljesen hallgatható minőségű. Márton András dobos most azt mondta, továbbra sem dőlt el, hogy CD-n vagy a neten tesznek majd közzé különleges felvételeket, és még azt sem tudjuk, pontosan, miként. Szó van egy úgynevezett "ajándékcsomagról" is, amely a KFT történetét feldolgozó könyvből, egy DVD-ből, és egy CD-ből állna.

"Új számokat is tervezünk, nem tudni, ez hova fog majd végül kifutni. A zenekar házi konyhájában mindig vannak dalok, ötletek, amelyekhez nyúlni tudunk" - tette hozzá a zenész.

A KFT 1981 tavaszán adta első koncertjét, ugyanabban az évben a táncdalfesztiválon aratott sikert Bábu vagy című dalával. A zenekar napjainkban is az eredeti felállásban (Bornai Tibor billentyű-ének, Laár András gitár-ének, II. Lengyelfi Miklós basszusgitár, Márton András dob) működik, dalaikra ma is a fanyar humor, a meglepő zenei megoldások jellemzőek. A 2008-ban megjelent A bábu visszavág volt a KFT 11. stúdióalbuma.

A technikai újításokra mindig kész együttes tizenöt évvel ezelőtt, 1996 októberében Bál az Interneten címmel adott emlékezetes koncertet a Budapest Sportcsarnokban; az internet segítségével többek között élőben adtak elő egy dalt a Dublinban tartózkodó Hazel O'Connor brit énekesnővel. A BS-ben lévő 16 ezer emberen kívül további háromezer a neten követte a koncertet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés