bezár
 

építészet

2011. 04. 18.
Fürdőtörténeti séta a Széchenyiben és a Lukácsban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes fürdőtörténeti "tárlatvezetésre" várják a műemléki világnapon, hétfőn a Lukács és a Széchenyi Gyógyfürdőben az érdeklődőket.

A Lukácsban a nyitvatartási idő után, 20 óra 30 perces kezdettel, negyed óránként (létszámtól függően) indulhatnak az érdeklődők a fürdő "kulisszatitkainak" felderítésére - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ hétfőn az MTI-vel.

Mint írják, a túra mellett a résztvevők egy kis történelmi áttekintést kaphatnak a fürdő dolgozóitól, akik a Lukácsban történt érdekességekről is mesélnek. Hajós György műszaki vezető segítségével a nagyközönség megismerheti a kutakat és a gépházakat is, melyek a fürdő egységeinek, illetve medencéinek vízellátását biztosítják. Az utolsó vezetés 21.30-kor indul.

A Széchenyi Gyógyfürdőben a nyitvatartási idő alatt kétóránként - azaz 10, 12, 14, 16 és 18 órakor - indulnak a vezetett csoportok az Állatkerti körút felőli bejárattól. Itt is bemutatják az érdeklődőknek a fürdő legszebb részeit, illetve a nyilvánosság elől elzárt területeket is. A séta során a vendégek bepillantást nyerhetnek Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumának mindennapi működésébe.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés