bezár
 

zene

2011. 04. 18.
Broadway-sztárok és Coppola nyújtották át a legnépszerűbb operamagazin idei díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Broadway-sztárok, Patti LuPone és Barbara Cook, valamint Francis Ford Coppola filmrendező és John Guare színműíró nyújtották át vasárnap a világ legnépszerűbbnek tartott operamagazinja, az Opera News idei díjait a New York-i Plaza Hotelben.

A hat esztendeje alapított díjat ezúttal Jonas Kaufmann német tenor, Patricia Racette amerikai szoprán, Kiri Te Kanawa új-zélandi szoprán, Bryn Terfel walesi basszbariton, valamint az olasz karmester, Riccardo Muti kapta meg.

A Nápolyból származó karmester A keresztapa-trilógiát rendező Coppola kezéből vette át az elismerést. A filmre utalva tréfásan jegyezte meg: "úgy nézek ki, mintha A keresztapából léptem volna elő". A februárban balesetet szenvedő és sérülései miatt számos koncertjének lemondására kényszerülő Muti a díjátadón ereje teljében jelent meg.

A ceremónián a nagy operarajongó hírében álló Michael Douglas is részt vett, aki januárban jelentette be, hogy meggyógyult rákbetegségéből. Mint mondta: aki azt állítja, hogy utálja az operát, az valószínűleg még sohasem járt operában. Ő maga azért megy rendszeresen - fűzte hozzá -, mert már csupán az operaszínpadokon látni ilyen nagyszabású produkciókat.

Az Opera News magazin, amelyet a világ legnépszerűbb operaszaklapjaként emlegetnek, több mint százezer példányban jelenik meg.

A lap egy korábbi díjazottja, Susan Graham mezzoszoprán viccesen "a mi Bibliánk, a mi pornónk" címen illette szenvedélyesen elkötelezett olvasótábora miatt.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés