bezár
 

art&design

2011. 04. 18.
Kiválasztották a Portfolio Review elődöntőseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
53 jelentkezőből 12 művészt választott az elődöntőbe a Portfolio Review zsűrije, akik közül 6 fiatal tehetség kap lehetőséget művei kiállítására a BAH – Bring the Art Home vándorkiállítás-sorozat keretein belül. A 6 győztesről április 19-én dönt a szakmai zsűri, melynek Winkler Nóra, az esemény háziasszonya is tagja.

Április 19-én, egy ünnepélyes eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitón hozzák nyilvánosságra a LOFFICE által januárban meghirdetett Portfolio Review pályázat győzteseinek névsorát a coworking irodaházban, ahol a döntősök műveit a szakma képviselői mellett a nagyközönség is megtekintheti. A megmérettetésen 12 művész vesz részt, akiket egy elődöntő során választottak ki 53 pályázó közül.
Felsmann István munkája
Az elődöntő eredménye alapján a következő művészek versenyezhetnek a döntős helyekért: Bácsi Róbert László, Balázs Imre Barna, Braun András, Deli Eszter Kinga, Dömölky Dániel, Felsmann István, Koralevics Rita, Korcsmár Eszter, Navratil Judit, Opánszki Tamás, Réthey-Prikkel Tamás, Szurcsik Erika.

Az eseményen a 6 legjobb művészt Winkler Nóra - kulturális újságíró, tanácsadó - a rendezvény háziasszonya, Aknai Katalin - MTA MKI tagja, művészettörténész, Nemes Attila - Fictionlab / Kitchen Budapest kurátora, és Fenyvesi Áron - Trafó Galéria vezetője választja ki. Ám a többi pályázónak sem kell csüggednie, ugyanis a rendezvényen több cég, vállalat és galéria is képviselteti magát, akiknek a fiatalok egy-egy kötetlen beszélgetés során akár portfóliójukat is megmutathatják.
Réthey-Prikkel Tamás munkája
A Portfolio Review győzteseinek kiállításán kívül még két tárlatot is megtekinthetnek a rendezvényre látogatók; a Sunny teremben az előző évi BAH nyertesek munkáival, a Central European Wine Institute (CEWI) irodaterében pedig Horváth Judit önálló kiállításával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, valamint a CEWI különleges borkínálatát és a Tabáni Terasz finomságait is megkóstolhatják, mely intézmények a pályakezdő művészek elhivatott támogatói. A Portfolio Points nyitóeseményének számító rendezvény 19 órától nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés