bezár
 

art&design

2008. 06. 18.
Kiosztották a KOGART gyermekrajz pályázat díjait
MTI-OS
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A KOGART 850 ezer forint összdíjazású gyermekrajzpályázatot írt ki az "Én Na’Conxypan-om" címmel a magyar festészet megismerése és a múzeumlátogatás népszerűsítése érdekében. A díjakért alsó és felső tagozatos általános iskolás osztályok indulhattak a Gulácsy Lajos életmű kiállításhoz kapcsolódó pályamunkákkal.

prae.hu

Az áprilisban meghirdetett pályázatra beérkező alkotások közül a zsűri alsós kategóriában a szentendrei "Agy tanoda"  3.osztályát,  felsős kategóriában a maglódi Általános és Vermesy Péter Művészeti Iskola 6.osztályát találta a legjobbnak. Az első díj mindkét kategóriában 300 ezer forint.

Második helyezést alsós kategóriában a budapesti Karácsony Sándor Általános iskola  3. osztálya illetve a felsősök közt megosztva a Komlóstetői Általános iskola Fazola Henrik Tagiskolája 6. osztálya és a  budapesti  Hunyadi Mátyás Általános Iskola 7.osztálya nyert, díjuk 100 ezer forint. Harmadik díjat a budapesti Lauder Javne Általános iskola 2. Áfonya osztálya és a  budapesti Áldás utcai iskola 7.osztálya kapott, ők rajzeszközöket nyertek 25 ezer forint értékben.

Az eredményt 2008. június 18-án hirdették ki a KOGART 108-ban. A díjakat Fertőszögi Péter, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke adta, át a munkákat Simkó István festőművész, művésztanár, a zsűri elnöke értékelte. A legfantáziadúsabb rajzokat az érdeklődők a helyszínen (Budapest, Andrássy út 108.) június 25-ig megtekinthetik.

Info: sajto@kogart.hu
nyomtat

További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés