bezár
 

zene

2011. 04. 15.
Liszt-év: Vásáry Tamás és Érdi Tamás Dél-Angliában zongorázik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar zenei élet két generációjához tartozó zongoraművész, Vásáry Tamás és Érdi Tamás lép fel a Liszt-bicentenárium alkalmából vasárnap a dél-angliai Kent grófságban, különleges helyszínen, a Hurstwood Farmon.

A helyi zenei társaság szabályai szerint a fiatal zongorista muzsikál délután. Érdi Tamás fél hatkor kezdődő hangversenyén öt Chopin- és négy Liszt-művet ad elő, majd a vacsora után Vásáry Tamás következik, aki Schumann-, Kodály- és Chopin- művet játszik, majd Schubert f-moll négykezes Fantáziáját a két művész közösen adja elő a mogyoróvesszővel és virágokkal földíszített teremben, ahol 150-200 ember hallgathatja a muzsikát.

Érdi Tamás azt is elmondta az MTI-nek, hogy a koncert után a művész a közönséggel együtt a vacsoraterembe megy, az étkezés után 20 perc kávészünet következik, majd este nyolckor a mester, Vásáry Tamás ül a zongorához.

A zenei társaság két évtizede szervezi ezeket a koncerteket. Olyan hírességek játszottak náluk, mint Radu Lupu, Nyikolaj Demigyenko, Grigorij Szokolov, Schiff András, Piers Lane és sok fiatal tehetség, köztük Várjon Dénes is zongorázott a farmon.

A diót és mogyorót termesztő gazdaságban februártól júliusig tartanak zongorakoncerteket a zenei egyesület szervezésében. Idén június 18-án zárul a szezon, a mester, Alon Goldstein és a tanítvány, Simon Watterton hangversenyével. A koncertterem ősztől karácsonyig dió- és mogyoróraktárrá alakul, ez a vidék Nagy-Britannia legfőbb diótermő területe, ebből a dióból készül a híres kenti dióolaj.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés