bezár
 

film

2011. 04. 15.
Péntek a Titanicon: ma kiderül, mi a meglepetés film!
18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. április 8 – 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma bemutatkozik a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál egyetlen magyar koprodukcióban készült versenyfilmjének társproducere, végre lehull a lepel a meglepetésfilmről, az erősebb idegzetűek pedig a Toldi éjszakai vetítésén egy újabb hideglelős „kaszabolós” filmet nézhetnek meg.

prae.hu

Az Urániában 18 órától vetítik az Ölésre ítélve című lengyel-norvég-ír-magyar koprodukciót, amely versenyben van a Hullámtörők-díjért. A lengyel kultrendező, Jerzy Skolimowski politikai alapszituációra komponált egzisztencialista drámájának főszerepében Vincent Gallo nyújt lebilincselő alakítást. A film magyar koprodukciós partnere a Mythberg Films, a vetítésen pedig vendégül látják lesz Berger Józsefet, a film társproducerét.
Jerzy Skolimowski: Ölésre ítélveJerzy Skolimowski: Ölésre ítélve

18 órától a Toldi moziban ismét látható lesz az Elátkozott örökség című brit krimi-vígjáték, amelyben két fivér bonyolódik elképesztő kalandokba az apjuk által hátrahagyott rejtélyes örökségnek köszönhetően. A vetítés utáni közönségtalálkozón a film producere, Tobias Tobbell ismét szívesen válaszol a kérdésekre.
Alan Butterworth: Elátkozott örökségAlan Butterworth: Elátkozott örökség



A Toldiban 20 órától végre kiderül az is, mi a meglepetésfilm, amelynek címét egészen mostanáig hétpecsétes titokként őrizték a szervezők. Akinek már lyukat fúrt oldalába a kíváncsiság, hamar szaladjon a Toldiba, mert ha szerencséje van, még kaphat jegyet a filmre, amiről továbbra is csak annyit árulnak el, hogy erős irodalmi alapokkal rendelkező alkotásról van szó, szerte a világon erősödő kultstátusszal.   

A meglepetésfilm után a látványos, vérfürdős bosszúfilmek rajongóit egy éjszakai vetítésre várják a Toldiba, ahol 23 órátóll a Vadállat című ír thrillert lehet megnézni. A film főhőse egy csendes és visszahúzódó fotóriporter, aki egy megalázó és brutális utcai támadás áldozata lesz. A fiú a trauma után többé nem talál kiutat a paranoia és az erőszak ördögi köréből, és menthetetlenül tart véres végzete felé. A megdöbbentően kevés pénzből forgatott film szuggesztív képi világával és zsigerig hatoló lélektani pontosságával a Taxisofőrt és a Szalmakutyákat idézi.
Brendan Muldowney: VadállatBrendan Muldowney: Vadállat

A TITANIC PÉNTEKI PROGRAMJA:

04.15. Péntek

KINO

16:30 Zonad
18:00 Rossz család
20:00 Donoma

Örökmozgó Filmmúzeum
20:30 Simon Werner eltűnése

Toldi Mozi
16:00 Eljő a napunk
18:00 Elátkozott örökség
20:00 Meglepetésfilm
23:00 Vadállat

Uránia Nemzeti Filmszínház
16:30 Mezítláb
18:00 Ölésre ítélve
20:00 Carlos

18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
2011. április 8-16. Budapest
www.titanicfilmfest.hu


nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés