bezár
 

art&design

2011. 04. 16.
Az ördög a részletekben rejlik a festményeken is...
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabban divat lett a dolgok mélyére nézni, elmerülni a részletekben, a képek részleteiben. A legújabb lehetőség a Magyar Nemzeti Galéria honlapján vár minket, ahol egy gigapixeles felbontásban tanulmányozhatjuk idősebb Markó Károly egy újabb festményét.

Az Olasz tájék naplementekor (Halászok) című 1851-es festmény a május 6-tól látható Markó Károly és köre – Mítosztól a képig című kiállítás egyik főműve lesz. Május közepétől pedig jön a következő művészeti-technológiai kaland: A Markó-kiállítás egy részét a látogatók majd virtuálisan is megtekinthetik a Google Art Projecthez hasonlóan.
Markó Károly - Az Olasz tájék naplementekor (Halászok)
Az újabb gigapixeles festménnyel négyre emelkedett a Magyar Nemzeti Galéria nagy, közel egymilliárd pixeles felbontásban megcsodálható remekműveinek a száma. A Magyar Nemzeti Galéria és a 360systems együttműködésének eredménye, hogy eddig soha nem látott felbontásban tekinthetőek meg Csontváry Kosztka Tivadar, Rippl-Rónai József és idősebb Markó Károly festményei.

Az internetre optimalizált, képpiramisokat megjelenítő rendszer az egyes rétegekben különböző felbontásban jeleníti meg a képeket, így mindig csak az aktuális látómezőhöz szükséges mozaikokat tölti le a számítógép. A nagy felbontású képeken a festők minden egyes ecsetvonása látszik, a festmények legapróbb repedései is megfigyelhetőek. A képek a Magyar Nemzeti Galéria honlapján tekinthetőek meg.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés