bezár
 

irodalom

2011. 04. 14.
Százak szavalták Tóth Árpád versét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Debrecen mezővárossá válásának 650. évfordulója határozta meg a IX. Debreceni Költészeti Fesztivál programjait, amelynek csütörtöki zárónapján 650 középiskolás szavalta egyszerre a 125 éve született Tóth Árpád Április című versét.

prae.hu

A Kölcsey Központ előtti Baltazár téren huszonöt debreceni és egy ceglédi középiskola tanulói voltak jelen, őket a Debrecen című dallal köszöntötték, amelyet Jantyik Zsolt író-zenész és az Ady Endre Gimnázium diákjai adtak elő.

"Városnak lenni felelősség, iskolavárosnak pedig különösen az" - fogalmazott ünnepi köszöntőjében Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára. Mint kiemelte, a több tucatnyi általános és középiskola diákjai, valamint a Debreceni Egyetem több mint harmincezer hallgatója közösségként teszi Debrecent valódi iskolavárossá a mostanihoz hasonló együttes programokkal.

Az ünnepi programok csütörtökön délután is folytatódnak a Baltazár téren és a Kölcsey Központban: a diákok felolvasással, színielőadással, néptáncbemutatóval, képzőművészeti kiállítással várják az érdeklődőket. A költészeti fesztivált este Koroknai Árpád és az Acoustic Gallery műsora zárja, amelyben debreceni költők megzenésített verseit adják elő.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés