bezár
 

film

2008. 06. 18.
Harminckét magyar film négy nap alatt a Kossuth moziban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az elmúlt években vetített magyar közönségfilmekből és kritikai sikert elért alkotásokból láthatnak válogatást csütörtöktől a budapesti Palace Kossuth látogatói, akik több film alkotóival személyesen is találkozhatnak a Kossuth Filmnapokon - közölte a mozi szerdán az MTI-vel.

prae.hu

A Palace Kossuth csütörtökön olyan filmeket tűz műsorra, mint Herendi Gábor Valami Amerika című vígjátéka, Kapitány Iván Kútfejek című munkája,  Rudolf Péter és Kapitány Iván közös munkájának, az Üvegtigrisnek az első és második része, Árpa Attila Argo című akció-vígjátéka, Szőke András Hasutasok című mozgóképe, Bollók Csabától az Iszka utazása, valamint Szász János rendezése, az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója, de vetítenek az idei Magyar Filmszemle versenyprogramjában indult filmeket is, így például Till Attila Pánik című munkáját vagy Alföldi Róbert Nyugalom című alkotását. A Kossuth Filmnapok csütörtöki összeállításában szerepel Gát György Kis Vukja is.

Pénteken az érdeklődők megnézhetik Antal Nimród Kontroll című munkáját, Bacsó Péter legújabb, Majdnem szűz című filmjét, Novák Erik Zuhanórepülés című produkcióját, Fonyó Gergely Tibor vagyok, de hódítani akarok című vígjátékát, Herendi Gábor Loráját, de a válogatás része Magyar Dániel és Magyar Ádám animációja, az Egon és Dönci, valamint Koltay Gábor drámája, az Adjátok vissza a hegyeimet! is.

Szombaton Goda Krisztina vígjátéka, a Csak szex és más semmi, Bergendy Péter filmje, az Állítsátok meg Terézanyut és Fonyó Gergely Idegölő című munkája nyújt kikapcsolódást, de Tímár Péter legújabb alkotását, a Casting mindent, Ternovszky Béla Macskafogó 2 - A sátán macskája című animációját, valamint Koltay Gábor Horthy, a kormányzó című dokumentumfilmjét is láthatják a magyar filmek rajongói.

A vasárnapi programot Sipos József filmdrámája, az Eszter hagyatéka, Koltai Róbert vígjátéka, a Megy a gőzös, Paczolay Béla Kalandorok című munkája, továbbá Szőke András Bakkermann című alkotása gazdagítja, de a válogatás része Bereczki Csaba dokumentumfilmje, az Életek éneke, Gyöngyössy Bence Egy bolond százat csinál című vígjátéka, Rohonyi Gábor Konyec című filmje, valamint Koltay Gábor drámája, a Trianon.

A Kossuth Filmnapok keretében a közönség találkozhat a Pánik elsőfilmes rendezőjével, Till Attilával és a film női főszereplőjével Gubik Ágnessel, valamint kérdezhetnek a Zuhanórepülés, az Eszter hagyatéka, a Horthy és a Bakkemann című filmek alkotóitól is.

nyomtat

További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés