bezár
 

színház

2011. 04. 13.
Kortárs tánc a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtöktől egy hónapon át négy, a tiszta tánc műfaját bemutató kortárs táncprodukciót láthat a közönség a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Szkéné színház

A Trafó számos világsztárt lát vendégül a 200 százalék tánc keretében: igazi kortárs tánc-legendák léptek és lépnek színpadra Budapesten e sorozat kedvéért - közölte az MTI-vel Juhász Dóra sajtóreferens.

Áprilisban és májusban olyan kiváló koreográfusok és társulatok munkáit hívta meg a Kortárs Művészetek Háza Budapestre, mint a brit Wayne McGregor és a Random Dance, az ugyancsak szigetországi Russell Maliphant, valamint Anne Teresa De Keersmaeker és a Rosas Belgiumból.

Emellett bemutatják a Lábán Rudolf-díjas koreográfus, Duda Éva vadonatúj darabját is a sorozat zárásaként - a 200 százalék tánc sorozat történetében ez az első alkalom, hogy hazai produkció is helyet kap a programban.

A 200 százalék tánc elnevezésű sorozatban olyan előadások láthatók, amelyekben nem a kísérletezés, a műfajok közti átmenet, hanem a tiszta tánc szépsége hangsúlyos.

A tökéletes kompozíció, a kidolgozott látvány, a mozdulatok dinamikája, valamint az érthető, átgondolt forma, és a zene atmoszférateremtő ereje.

Olyan produkciók ezek, amiket tátott szájjal, ámulva nézhet a közönség: élmény azoknak is, akik még sosem láttak kortárs táncelőadást és élmény a szakmabeliek számára is.

A 200 százalék tánc sorozatban 2008 óta programról-programra világhírű koreográfusok táncelőadásait mutatta be a Trafó. Korábban a sorozat részeként érkezett és táncolt hatalmas teltház előtt a kanadai Compagnie Marie Chouinard, a szintén kanadai Louise Lecavalier, illetve az izraeli Batsheva társulat. Az elmúlt években pedig olyan nevek adtak rangot a sorozatnak, mint Akram Khan vagy Emanuel Gat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés