bezár
 

irodalom

2011. 04. 13.
Diákírók és -költők találkoznak Sárváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötven, köztük több határon túli fiatal is részt vesz a Kárpár-medencei diákírók és -költők találkozóján, amelyet Sárváron rendeznek meg a jövő héten.

prae.hu

Mint azt Mezey Katalin, a rendezvény főszervezője az MTI-nek elmondta, az április 19. és 22. között tartandó találkozónak a sárvári Nádasdy-vár és a Tinódi Gimnázium ad helyet.

A középiskolás diákok vers, próza és tanulmány kategóriában küldhették be munkáikat a szervezők, vagyis az Írók Szakszervezete és az Írók Alapítványa felhívására, amelyet immár 34. alkalommal tettek közzé.

Több mint négyszázan küldték be pályázatukat, több ezer vers, próza és tanulmány közül válogathatott a zsűri - fűzte hozzá a József Attila-díjas író.

A legjobb ötven pályázat szerzője kapott meghívást a sárvári irodalmi táborra, köztük öt diák Székelyföldről érkezik, de lesz a résztvevők között olyan diák is, aki egy szerbiai magyar nyelvű gimnázium növendéke.

Mezey Katalin, aki az Írók Szakszervezetének főtitkára is, elmondta: a találkozó megnyitóját április 19-én este tartják, a következő nap műhelymunkával telik, ahol az ifjú költők és írók saját műveikből olvasnak fel, április 21-én pedig gálaműsorral zárul a program, amelynek része lesz a díjkiosztó ünnepség is.

A résztvevők idén is megkoszorúzzák majd József Attila szobrát amely a sárvári várparkban áll - tette hozzá.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés