bezár
 

film

2011. 04. 13.
Szerda a Titanicon: svéd dráma, brit krimi-vígjáték és francia zátonyok
18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. április 8 – 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A svéd versenyfilm, a Vadember című dráma mellett láthatunk ma fekete humorú brit bűnügyi komédiát, "amikor a krimi író nyomzini kezd"-típusú francia bűnügyi vígjátékot, és a francia Harcosok klubjaként emlegetett Eljő a napunk is megtekinthető lesz.

prae.hu

A Titanic mai programjában először a francia filmek kedvelői találhatnak nekik való szórakozást. Az Urániában 16.45-től vetítik a Pu-pu-pi-du című filmet, amelynek középpontjában Franciaország leghidegebb kisvárosának helyi dívája áll, aki azonban már a film legelején halott. Halála egyértelműen öngyilkosságnak tűnik, ám a városba érkező, ihlethiánnyal küzdő krimiíró nyomozni kezd, és lassacskán kiderül, hogy a fiatal nő élete sokban hasonlított Marilyn Monroe sorsához. A filmben fontos szerepet kap az abszurd francia humor, a Lynch-hangulat és a hollywoodi máz, de fricskát kapnak a skandináv krimik is.
Gérald Hustache-Mathieu: Pu-pu-pi-duGérald Hustache-Mathieu: Pu-pu-pi-du

Aki kevésbé könnyed francia filmre vágyik, nézze meg az Eljő a napunk című alkotást 18 órától a KINO-ban. A film főhőse Remy, egy különc, kiközösített kamasz, akit környezete állandóan csúfol vörös haja miatt, ezért megszökik. Hamarosan nyomára akad a megkeseredett lelki tanácsadó Patrick, akinek szintén vörös a haja, és elhatározza, hogy megedzi a fiút. A társadalom két számkivetettje együtt indul Írországba, a szabadság földjére, ahol a lángoló üstökűek élnek. A francia Harcosok klubjaként emlegetett film főszerepében Vincent Cassel, a rendező pedig Costa Gavras fia, a polgárpukkasztó klipjeiről híres Romain Gavras. A film hazai forgalmazója a Mokép-Pannónia.
Romain Gavras: Eljő a napunk (Notre jour viendra)Romain Gavras: Eljő a napunk

A KINO-ban 20 órától tűzik műsorra az Elátkozott örökség című brit krimi-vígjátékot, amelyben két, egymástól homlokegyenest különböző testvér apjuk halála után visszatér az ősi birtokot jelentő vidéki házikóba. Életük nem várt fordulatot vesz, amikor a ruhásszekrényben egy öregurat találnak, kezében egy zsák pénzzel. Az öregúr hirtelen elhalálozik, a fivérek pedig kénytelenek kezdeni valamit a pénzzel, csakhogy az összegre mások is pályáznak, így hulla hullát követ, a fiúk pedig egy álmos angol falucska zárt világának csapdájába esnek, ahol semmi sem az, aminek látszik. A vetítés utáni közönségtalálkozón a producer, Tobias Tobbell árul el izgalmas részleteket a film készítésének körülményeiről.
Alan Butterworth: Elátkozott örökségAlan Butterworth: Elátkozott örökség

Az Urániában 21 órától lesz látható a Hullámtörők-díjért versenybe szálló Vadember című svéd film. A jellemzően sötét északi tónusú film főhőse Kim, a börtönből frissen szabadult fiatalember, aki nem vágyik másra, csak normális, egyhangú életre. Bűnöző apja azonban nem tudja elfogadni, hogy Kim jó útra akar térni. Az igaz történetre épülő filmben a meghiúsult álmok és elfojtott vágyak keserűségét, a szellemi és anyagi nyomor kilátástalanságát a svéd nyár tündöklő képei ellenpontozzák. A vetítésen vendégünk lesz a film rendezőpárosa, az Ő még csak tizennégy című filmet is közösen jegyző Martin Jern és Emil Larsson.
Martin Jern és Emil Larsson: VademberMartin Jern és Emil Larsson: Vadember

18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
2011. április 8-16. Budapest
www.titanicfilmfest.hu


nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés