bezár
 

art&design

2011. 04. 12.
Konkoly Gyula kiállítása a Ráday Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Áprilisban a nyári napsugarak és a tenger felől érkező hűs szellő járja át a Faur Zsófi – Ráday Galéria termeit Konkoly Gyula festőművész legújabb alkotásain keresztül.

prae.hu

Választékos festői megoldások, szofisztikált technikai kivitelezés jellemzi a festményeket, melyekben a művész a természet és az ember együttélését, a víztömeg, a napfény megfesthetőségét kutatja.
Konkoly Gyula képe
Konkoly a festészet hagyományos műfajait és témáit (mint a tájkép és az életkép, az emberi és természeti szép) továbbfűzi, sőt újraértelmezi a kortárs művészet számára. Nem abszolút igazságokat igyekszik megfogalmazni, nála a festmény vizuális tartalom hordozója, így számára a kép szenzualitása lényeges: a víz megfoghatatlan dinamizmusa, a szikrázó napsugarak keltette optikai hatások, a mai ember természetes léte környezetében, illetve a meztelen női test szépsége, a festészet örök, klasszikus témája szemet gyönyörködtető tengerparti tájban.


Megtekinthető: 2011. április 20. és  május 17. között a Faur Zsófi – Ráday Galériában (1114 Budapest, Bartók Béla út 25.).

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés