bezár
 

film

2011. 04. 12.
Dubrovniki életműdíj Tarr Bélának
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A filmművészet gazdagításában betöltött szerepéért életműdíjjal tünteti ki Tarr Bélát a dubrovniki Libertas filmfesztivál. A rendező személyesen veszi át az elismerést a hétvégén a horvátországi tengerparti városban.

prae.hu

A Libertas filmfesztivál hétfőn kezdődött és vasárnapig tart, a seregszemle szervezői a fesztivál Master Award elnevezésű életműdíjával tisztelegnek Tarr Béla munkássága előtt - közölte a Magyar Filmunió kedden az MTI-vel.

Mint írták, az elismerés, amelyet Tarr Béla személyesen vesz át szombat este Dubrovnikban, a magyar rendezőnek a filmművészet gazdagításában betöltött rendkívüli szerepét méltatja. A fesztivál szervezőinek közleménye az életmű méltatása mellett kiemeli Tarr munkáinak meghatározó hatását a fiatalabb filmrendező generációkra, köztük Gus Van Santra és Jim Jarmuschra.

Tarr Béla nyolc játékfilmből és néhány rövidfilmből álló rendezői munkásságát világszerte bemutatták az elmúlt években retrospektív vetítéssorozatokon. A világhírű magyar rendező életművét számos díjjal ismerték el, legutóbb az isztambuli filmfesztiválon.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés