bezár
 

film

2011. 04. 11.
Két magyar alkotás is szerepel a linzi filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kocsis Ágnes és Mundruczó Kornél egy-egy alkotása is indul a linzi Crossing Europe filmfesztiválon, az ottani premiert követően a Pál Adrienn és a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című játékfilm látható lesz az osztrák mozikban.

prae.hu

A Magyar Filmunió közlése szerint a kedden kezdődő linzi seregszemle versenyprogramjában mutatják be Kocsis Ágnes Cannes-ban díjazott Pál Adrienn című mozifilmjét, amely a rendező második alkotása.

A 10 ezer eurós Crossing Europe díjért folyó versenybe kizárólag első és második játékfilmeket - idén mindössze kilencet - hívtak meg a szervezők. Kocsis Ágnes első játékfilmjének, a Friss levegőnek is a Crossing Europe fesztiválon volt az osztrák premierje 2007-ben.

A Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című legutóbbi Mundruczó-film a linzi filmfesztivál Panoráma válogatását gazdagítja és szintén első ízben lesz látható Ausztriában.

Mindkét magyar film európai koprodukcióban készült a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával. A linzi filmfesztivált követően Kocsis Ágnes és Mundruczó Kornél játékfilmjét is bemutatja a Poool Filmverleih filmforgalmazó az osztrák mozikban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés