bezár
 

film

2011. 04. 10.
Zenés filmek és magyar vendégek - vasárnap a Titanicon
18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. április 8 – 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Urániaban posztmodern Don Giovanni és cseh-szlovák dráma Ken Loach és Mike Leigh modorában. A Toldiban egy singer-songwriter díva lemezének igaz sztorija, egy elektropoppos vígjáték és egy remekbeszabott brit pop ikon életrajz. Ízig-vérig szinesztéziás vasárnap vár a Titanic vendégeire - a szem és a fül felségterületeiről válogatva az érzékleteket!
A 18.Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vasárnapi kínálatából vétek lenne kihagyni a Juan című, dán-magyar koprodukcióban készült operafilmet, amelyet 15 órától vetítenek az Urániában. A teljes egészében Budapesten forgatott alkotás Mozart Don Giovanni című operájának pazar kiállítású filmfeldolgozása, amely a cselekményt az internetkorszak modern, nagyvárosi közegébe helyezi. A filmet Kaspar Holten rendezte, aki 2000 óta tölti be a Dán Királyi Operaház művészeti igazgatói posztját, a következő évadtól pedig a londoni Királyi Operaház igazgatója lesz. A vetítés után a film készítésében résztvevő számos magyar alkotó közül Nagy András operatőr és Miskolczi Péter társproducer lesznek a vendégeink.
Kaspar Holten - Juan

Kaspar Holten: Juan


Az Uránia mai programjában egy versenyfilmet is műsorra kerül: A ház című cseh-szlovák filmet 20 órától láthatja a nagyközönség. A hangulatában és karakterábrázolásában Ken Loach és Mike Leigh filmjeit idéző, jellegzetesen kelet-európai dráma egy apa és lánya feszült, generációs konfliktusokkal terhelt viszonyában jeleníti meg a térséget érintő társadalmi átalakulás feldolgozásának nehézségeit. A vetítést közönségtalálkozó követi, ahol a film rendezője, Zuzana Liová és főszereplője, Judit Bárdos válaszolnak a kérdéseitekre.
Zuzana Liová - A ház

Zuzana Liová: A ház

A Toldi moziban eközben az idei Titanic zenei válogatásának három nagyszerű darabját nézhetik meg a vájtfülű filmrajongók. 16 órakor a Nézd, mit tud a fény! című dokumentumfilm kezdődik a népszerű kanadai dalszerző-énekesnő Leslie Feist The Reminder című albumának születéséről.
Nézd, mit tud a fény!
Anthony Seck: Nézd, mit tud a fény!

17.30-tól az elektro-pop rajongói  táncolhatnak mozifilmre, az Elefántcsonttorony című vígjátékra, amelynek főszerepeit a kanadai underground olyan sztárjai alakítják, mint a bohém multitalentum Gonzales, a DJ-ként nálunk is rendszeresen fellépő Tiga, és a 2010-es Sziget botrányhősnője, Peaches, rendezője pedig a Puppetmastaz nevű hiphop kollektíva tagja, Adam Traynor. 19.00 órakor pedig a brit popikon Ian Dury életét feldolgozó Sex & Drugs & Rock & Roll című filmet tekintheti meg a szigetországi muzsika és a szigetorszgi mozgókép minden becsületes híve.

Sex & Drugs & Rock & Rol
Mat Whitecross: Sex & Drugs & Rock & Roll

 

18. Titanic Nemzetköizi Filmfesztivál

2011. április 8-16. Budapest

www.titanicfilmfest.hu

 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

irodalom

A magyar származású kanadai költő második kötete a Könyvfesztiválra jelenik meg
gyerek

Filmek és beszélgetések barátságról, környezettudatosságról, internetfüggőségről, identitáskeresésről és első szerelemről a Cinemirán
irodalom

A szerző fellép a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
A Gólya Presszóban tartották a Ladyfest Budapest művészeti fesztivált


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés