bezár
 

zene

2011. 04. 08.
Bartók és Liszt a Luzerni Húsvéti Fesztivál műsorán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ysaye és Bartók hegedűszonátája is hallható pénteken este a Luzerni Húsvéti Fesztiválon, Kolja Blacher szólóestén; a rendezvénysorozat április 17-ig tart.

prae.hu

Szombaton Hélene Grimaud zongoraművész a Liszttől eredő és Bartókhoz vezető hagyományt eleveníti fel a fesztivál matinéműsorán, este pedig a régizenéé a főszerep: a Concentus Musicus Wien Händel kétrészes oratóriumát, a La Resurrezione di Nostro Signor Gesu Cristót adja elő Nikolaus Harnoncourt vezényletével.

Ritkán szólal meg Brahms Német requiemje, mert nagy és magas színvonalú előadói apparátust igényel. Hétfőn este az Európai Kamarazenekart és az Arnold Schönberg kórust Bernard Haitink dirigálja, a szoprán szólót a Budapesten is Az éden és a périben nagy sikert aratott Sally Matthews énekli, partnere az ugyancsak világhírű bariton, Christian Gerhaher.

Szerdán a Brahms-ciklusban Haitinkkal és az Európai Kamarazenekarral Leonidasz Kavakosz is pódiumra lép, a D-dúr hegedűversenyt játssza. A húsvéthoz közeledve Bach János passiója is elhangzik, az Amszterdami Barokk Zenekar és Kórus tolmácsolásában, Ton Koopman irányításával. A szoprán szólam Marlis Petersené; a fiatal énekesnő tavaly Natalie Dessay helyett ugrott be Ofélia szerepébe Thomas Hamletjében, az New York-i Metropolitan előadása Magyarországon is látható volt.

A Bajor Rádió Zenekarának és Kórusának 16-iki estjén Csajkovszkij Anyeginje koncertszerű előadásban hangzik el. Mariss Jansons vezényli a produkciót, amelynek szólistái lengyel, román és orosz énekesek, a címszerepet az Ausztriában élő dán születésű híres bariton, Bo Skovkus alakítja.

A Luzerni Húsvéti Fesztivált a bajor együttes zárja, a koncerten Richard Strauss Hősi élet című szimfonikus költeményét játsszák.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés