bezár
 

art&design

2011. 04. 08.
Nemzetközi baba- és játékkiállítás Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi baba- és játékkiállítás nyílik a hazaiakon kívül mexikói, orosz, német és osztrák készítők munkáiból szombaton Győrött a Zichy-palotában.

prae.hu

A bemutatón - amelyet ezúttal tizenötödik alkalommal rendeznek meg a Rába-parti városban, s amely a maga nemében máig egyedülálló az országban - száznál több ügyes kezű készítő több száz alkotását tárják az érdeklődők elé –mondta Keglovich Ferencné projektvezető az MTI-nek pénteken.

Az április 22-ig látogatható tárlat nem csak a babázni szerető kislányoknak szól. A kiállított mackók és a Märklin modellvasutak, hajók, repülők minden bizonnyal a fiúk kíváncsiságát is felcsigázzák - vélekedett a szakember.
A projektvezető szólt arról, hogy miként minden évben kiemelt figyelmet kap egy-egy alkotó, az idén a Németországban élő 85 éves Wiedra Berzsenyi Mónika életmű-kiállítását láthatja a közönség.

Az eseményhez kapcsolódóan idén is népes mezőny vett részt az országos babakészítési versenyen. A készítők egyebek között művészbabákkal és népviselettel, fantáziababákkal és történelmi viselettel pályázhattak a díjakra, amelyeket a Győri Művészeti és Fesztiválközpont, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság, a Győri Barokk és Baba Alapítvány, továbbá a Magyar Bababarátok Egyesülete ajánlott fel.

Az egyesület mestercímeket is adományoz a kiemelkedő minőségű munkákat készítő tagjainak – jegyezte meg Keglovich Ferencné.

A babakészítők szakmai konzultációra is összeülnek a kiállítás megnyitóját követően. A konferencián a babának a játék folyamatában betöltött szerepéről cserélnek véleményt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés