bezár
 

zene

2011. 04. 07.
Rendelet a zene- és énekkarok költségvetési támogatásáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén 1175,9 millió forint költségvetési támogatást kapnak működési kiadásaikra az úgynevezett I. kategóriába sorolt együttesek; ebből 1070,1 millió forint jut a szimfonikus zenekaroknak, 105,8 millió pedig az ugyancsak ilyen besorolású énekkaroknak; erről a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) rendeletben határozott.

prae.hu

A NEFMI kultúráért felelős államtitkársága által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint a rendelet tartalmazza a támogatások elosztásának és folyósításának részletes szabályait.

A költségvetési forrásra a helyi önkormányzatok, mint fenntartók vagy támogatók pályázhatnak; a támogatási igényt legkésőbb 2011. április 15-ig kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz, a határidő jogvesztő.

Az elnyert összegek többek között személyi jellegű kifizetésekre, tiszteletdíjakra, hangversenyszervezéssel, turnéval kapcsolatos kiadásokra, közvetítésekkel, hang- és képfelvételek készítésével, kiadásával kapcsolatos költségekre, hangszerek beszerzésére, kölcsönzésére, kották digitalizálására fordíthatók.

A támogatásokkal legkésőbb a tárgyévet követő június 30-ig kell elszámolni, azzal, hogy az ezen időpontig fel nem használt összegek visszafizetendők a központi költségvetésbe - szerepel a NEFMI közleményében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés