bezár
 

film

2011. 04. 07.
Elsőfilmes rendezőket támogató nemzetközi program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A pénteken kezdődő budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztivál is bekapcsolódik abba a nemzetközi filmszakmai programba, amely elsőfilmes rendezők pályakezdését és nemzetközi bemutatkozását hivatott elősegíteni.

prae.hu

Az Eye on Films indulását a februári Berlinalén jelentették be, a kezdeményezéshez eddig világszerte tizennégy filmfesztivál - köztük az edinburgh-i vagy a Rio de Janeiró-i - és tizenhat filmforgalmazó cég csatlakozott.

A program partnerei vállalják, hogy egy közös megegyezéssel kialakított filmlistából meghatározott számú, szabadon választott filmet mutatnak be fesztiválprogramjukban, illetve biztosítják helyi forgalmazásukat. Ezzel elősegítik, hogy a pályakezdő rendezők munkái nagyobb nemzetközi figyelmet kapjanak - tájékoztatta az MTI-t a Titanic sajtóirodája.

Elsőként a Titanic ülteti át a gyakorlatba a nemzetközi kezdeményezést: az Eye on Films program keretében levetítik a kanadai Ryan Redford első nagyjátékfilmjét, az Oliver Sherman című filmdrámát, amelyet később a hazai mozikban a magyarországi forgalmazó, az Anjou Lafayette mutat majd be.

Az április 8. és 16. között zajló Titanic filmfesztiválhoz több párhuzamosan futó program kapcsolódik. Ezek közé tartozik a pénteken az Örökmozgó Filmmúzeumban kezdődő Jerzy Skolimowski retrospektív sorozat; a lengyel rendező Ölésre ítélve című filmje a Titanic versenyprogramjában szerepel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés