bezár
 

film

2011. 04. 06.
A Közgyűlés hozzájárult az Európa mozi eladásához
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén hozzájárult az Európa mozi nettó 76 millió forintos áron történő eladásához. A határozat értelmében a mozi új tulajdonosa az Athéné Idegenforgalmi, Informatikai és Üzletemberképző Szakközépiskola lehet.

prae.hu

A városatyák 26 igen szavazattal, két jobbikos képviselő tartózkodása mellett döntöttek az eddig a Budapest Film Zrt. kizárólagos tulajdonában álló ingatlan értékesítésének jóváhagyásáról.

A közgyűlés döntését megelőző vitában Losonczy Pál (Jobbik) elhibázott "tűzoltásnak" nevezte az Európa mozi gyors értékesítését, ami helyett a városvezetésnek szerinte meg kellett volna próbálnia tartós, akár több évtizedre szóló bérbeadást elérnie.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes válaszában a Budapest Film rendkívül nehéz gazdasági helyzetével indokolta az Európa mozi eladását.

A főváros tulajdonában álló Budapest Film négy artmozit (Puskin, Művész, Toldi, Odeon-Lloyd) és a Corvin Budapest Filmpalotát üzemelteti, és szintén a főváros tulajdonolta termekben működnek a független Kino, Cirko-Gejzír, Tabán és Vörösmarty mozik; ezek közé tartozott eddig az Európa is.

Az állam tartja fenn az Uránia Nemzeti Filmszínházat és az Örökmozgó mozit, míg a Cinema Csepel egyik terme a kerületi önkormányzat támogatásával vetít artfilmeket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés