bezár
 

film

2011. 04. 06.
Magyarországon az EuroCine 27 filmszemle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Európai Unió soros magyar elnökségéhez kapcsolódóan Budapest, Pécs és Szeged ad otthont április 14. és május 13. között az Európai Bizottság EuroCine 27 elnevezésű filmszemléjének, amely különleges alkotásokat ígér.

prae.hu

A fesztivál vetítésein olyan alkotásokat láthatnak az érdeklődők, amelyeket Magyarországon még nem játszottak. Az EuroCine 27 először látogat el Magyarországra, de más európai helyszíneken - többek közt Varsóban - is láthatják a filmeket az érdeklődők.

A filmes program kétnapos szegedi vetítéssorozattal indul április 14-én és 15-én. Április 27-én és 28-án Pécs következik, ahol az Uránia Filmszínház ad otthont további nyolc nemzetközi film vetítésének. Az EuroCine 27 utolsó magyarországi állomása május 9-i, 12-i és 13-i vetítésekkel a budapesti Corvin mozi lesz, ahol a fesztivál valamennyi alkotását vetítik.

A seregszemle a magyar EU-elnökség kiemelt témáinak filmes feldolgozásaiból is merít - tudatták a szervezők.

A magyar EU-elnökség egyik fő célkitűzése az Európai Bizottsággal karöltve egy roma keretstratégia kidolgozása az európai cigányság integrációjának elősegítésére. A témához szorosan kapcsolódik Tony Gatlif rendező Liberté című filmje, amely május 9-én a Corvin moziban kerül bemutatásra. A vetítést követően az érdeklődők a film és a téma szakértőivel folyatott vitafórumon is részt vehetnek.

A filmfesztivál az Európai Unió 2004-es bővítése után indult útnak akkor még EuroCine 25 néven azzal a céllal, hogy az európai filmgyártás kiemelt figyelmet kapjon. Románia és Bulgária csatlakozásával a filmes rendezvénysorozat neve EuroCine 27-re változott, a szemle az unió minden országából tartogat egy-egy filmkülönlegességet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luca Guadagnino filmjében elszabadulnak a vágyak és a képzelet
Kis Hajni filmjeiről – részlet a szerző megjelenés előtt álló könyvéből
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

irodalom

A magyar származású kanadai költő második kötete a Könyvfesztiválra jelenik meg
A Gólya Presszóban tartották a Ladyfest Budapest művészeti fesztivált
Esszésorozat Juhász Ferencről – második rész
art&design

A tizenkettedik European Remembrance Symposiumról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés