bezár
 

art&design

2011. 04. 06.
Ráday Könyvesház: Hommage á Kondor Béla
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hommage á Kondor Béla címmel rendeznek kiállítást a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola egykori művészeti szakos diákjainak mai alkotásaiból a Ráday Könyvesház Képesház Galériájában.

prae.hu

"A kiállítással azt ünnepeljük, hogy az iskola művészeti képzése felveszi a Kondor Béla Képző- és Iparművészeti Tagozat nevet. Kondor kimagasló egyéniség, sokoldalú művész - festő, grafikus, költő - volt, a művészkollégák egyik közös példaképe, akinek sokoldalúságát itt, a saját képzésünkben is igyekszünk megvalósítani" - mondta az MTI-nek Sári Mihály szervező, az iskola művésztanára.

Az április 28-ig látogatható kiállításon Barát Fábián, Bozsik Tamás, Gilly Tamás, Kis Tamás és Szirmai Nóra szobrászok, Király Gábor, Nagy Otília, Szűcs Levente és Ujfalusi Éva festőművészek, Király Hajnalka, Mulaj Sándor, Petényi Tibor és Rontó Lili grafikusok, Fritz Zoltán, Sütő Erika, Strohner Márton és Zakar József keramikusok, Gál Kata textiltervező és Kertész Attila formatervező munkái, valamint egyetemi hallgatók alkotásai tekinthetők meg.

Mint Sári Mihály elmondta, a kiállított művek szorosan nem kapcsolódnak Kondor Bélához, az összekötő kapocs a kiállító művészek közös alma matere és az abból megörökölt szellemiség.

A kiállítás megnyitójára csütörtökön 17 órakor kerül sor a Ráday Könyvesház Képesház Galériájában. A tárlatot Gaál József, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, festőművész nyitja meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés