bezár
 

film

2011. 04. 05.
Hét film versenyez a Hullámtörők-díjért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az anyagi nehézségek miatt a szervezők nem tudják felajánlani a Titanic Filmfesztivál fődíjával eddig járó 10 ezer eurót, a Hullámtörők-díjért viszont így is versenybe szállnak alkotások, bár egy meghívott versenyfilmről le kellett mondania a mustrának - tudatták a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál szervezői.

prae.hu

A 2011. április 8. és 16. között sorra kerülő filmes seregszemle hatodik éve működik versenyfesztiválként, a legjobb alkotásnak járó Hullámtörők-díjért idén hét munka, közte egy magyar koprodukció versenyez - vált ismertté kedden.

A Felperzselt föld című, Oscar-díjra is jelölt kanadai film végül kimaradt a versenyprogramból.

A legjobb alkotás címére pályázik viszont a magyar koprodukcióban készült Ölésre ítélve is, Jerzy Skolimowski politikai thrillerbe oltott egzisztencialista drámája, amelyben egy tálib felkelő menekül az őt üldöző amerikai katonák elől.

A versenyfilmek között szerepel a kanadai Curling című film, amely egy apa és lánya kapcsolatát mutatja be fanyar humorral. A legjobb filmnek járó díjra esélyes az iráni Esős évszakok és a svéd Vadember is.

Előbbi kamaszok problémáival, utóbbi a jó útra térés lehetőségeivel foglalkozik.

Olivier Assayas rendezésében láthatja a budapesti közönség a Carlos című alkotást, ez a Sakál néven ismertté vált terrorista történetét mutatja be.

Japánból érkezik a Haru utazása címet viselő film, amely egy fiatal lány és nagyapja kapcsolatán keresztül mesél olyan ősi japán értékekről, mint az elfogadás képessége és a család iránt érzett felelősség - írták le a szervezők Maszahiro Kobajasi rendező művét.

A ház című szlovák alkotásban - Zuzana Liová filmjében - a Kelet-Európára jellemző radikális társadalmi átalakulás feldolgozásának nehézségei jelennek meg egy generációs konfliktuson keresztül.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés