bezár
 

zene

2011. 04. 03.
Zubin Mehta a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Tavaszi Fesztivál finisében, az utolsó előtti koncerten Zubin Mehta lépett fel a firenzei Maggio Musicale Zenekarának élén szombaton este a Művészetek Palotájában. A világhírű karmester, aki visszatérő vendége a magyar koncertéletnek, a hangverseny előtt méltatta a Budapesti Tavaszi Fesztivált és köszöntötte a távozó művészeti vezetőt - korábbi igazgatót -, Zimányi Zsófiát.

prae.hu

Örömmel jön Budapestre, ahol értő közönség fogadja - hangsúlyozta Zubin Mehta. A Budapesti Tavaszi Fesztivál programját világszínvonalúnak tartja, a műsor összeállításának színességét, a rangos vendégeket és a művek érdekességét egyaránt figyelembe véve. Zimányi Zsófia olyan hagyományt, olyan ismert "márkát" teremtett az elmúlt másfél évtizedben, amit érdemes folytatni - erősítette meg egy virágcsokor kíséretében.

A sztár dirigens a koncertje első felében Verdi-operanyitányokat vezényelt. Két teljes Verdi zenedrámával szerepelt volna március közepén a Maggio Musicaléval Tokióban is, de a földrengés miatt elmaradtak az előadások.

A hangverseny második részében Gustav Mahler Budapesten komponált és itt bemutatott első, Titán alcímű szimfóniáját szólaltatta meg a Maggio Musicale Fiorentinóval. A karmester és a zenekar a nagy sikerű koncerten két ráadásszámmal búcsúzott a közönségtől.

Zimányi Zsófia már 2010-ben bejelentette, hogy a 2011-es, az ő vezetésével 15. alkalommal szervezett fesztivál további vezetésére nem pályázik. Posztját 2011. február elsején Vitézy Zsófia vette át.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés