bezár
 

irodalom

2011. 04. 02.
Doktor Maszat - Berg Judit új mesekönyvvel jelentkezik a könyvfesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új kötettel jelentkezik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra Berg Judit meseíró. A Maszat-sorozat negyedik részét április 16-án dedikálja is az IBBY- és József Attila-díjas szerző a Millenárison zajló könyves mustrán.

prae.hu

Mint azt Berg Judit az MTI-nek elmondta, a Doktor Maszat címet viselő új kötetben a sorozat főhőse, Maszat megbetegszik kis állatkáival együtt. Először ugyan nem akarja bevenni az orvosságot, de végül ő lesz az, aki mindenkit meggyógyít, s példamutatóan maga is beveszi a gyógyszert. A kötet másik története pont aktuális: egy tavaszi esős-pocsolyás-gumicsizmás sétára invitálja az olvasókat, akik Maszat bőrébe bújva a legkülönbözőbb kalandokat élhetik át.

Az új kötet kapcsán a könyvfesztivál április 16-i, szombati napján mesélésre és - a Maszat-könyveket illusztráló Agócs Írisszel együtt - dedikálásra is várja Berg Judit a közönséget.

Az író elárulta, hogy a kisebbeknek való új Maszat-könyv megjelenése után már a nagyobbaknak sem kell sokáig várniuk: június elejére, a könyvhétre jelenik meg a népszerű Rumini-sorozat legújabb része, a Rumini Datolyaparton, amelynek kéziratából már csak az utolsó pár oldal hiányzik.

A Rumini-rajongóknak jó hír, hogy a hajósinas kisegér kalandjaiból színpadi adaptációt is készít Berg Judit a Pesti Magyar Színház felkérésére. A tervek szerint a Méhes László rendezésében készülő nagyszínpadi produkciót decemberben mutatják majd be.

A meseíró hozzátette, hogy erre az évre tervez még egy Maszat-kötetet, de egy teljesen új történettel is meg akarja lepni a gyerekeket. A nagy óvodásoknak, kisiskolásoknak készülő, könnyen olvasható, rövid fejezetekből álló meseregény főhőse két pici, csupán öt centis dinoszaurusz lesz. Az első kötetből kiderül majd, hogyan is került a két mini dínó eredeti otthonából, a "zsírkréta korból" a mai Budapestre, és hogy itt milyen kalandokba keverednek.

A Kőszeghy Csilla illusztrációival készülő új történet megjelentetését őszre tervezik, és ha tetszik a gyerekeknek az első könyv, akár sorozat is lehet belőle - jegyezte meg Berg Judit.

A négygyermekes fiatal írónő első könyve, a Hisztimesék 2005-ben jelent meg, s a Doktor Maszat már a 19. kötete lesz. A Maszat-mesék és a Rumini-sorozat mellett olyan történetek fűződnek a nevéhez, mint a Cipelő cicák vagy Panka és Csiribí kalandjai. A Rumini-sorozat 2006-ban megjelent első kötetét az év gyermekkönyvének választotta a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának (IBBY) magyar szekciója, és 2008-ban felkerült az IBBY legjobb gyermekkönyveket egybegyűjtő nemzetközi listájára is. Berg Judit munkásságát idén József Attila-díjjal ismerték el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés