bezár
 

építészet

2011. 04. 01.
Új fejlesztési távlatok nyílhatnak Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A főváros új városépítészeti stratégiájának a megalkotása újabb fejlesztési távlatokat nyithat Budapesten - hangoztatta György István főpolgármester-helyettes, amikor pénteken megnyitotta a témában rendezett konferenciát.

prae.hu

György István a meghívott önkormányzati és minisztériumi szakemberek, építészek, ingatlanfejlesztési szakértők és a beruházó cégek képviselői előtt arról beszélt: a város új vezetői mielőbb szeretnék megfogalmazni Budapest fejlesztésével kapcsolatos vízióikat, elképzeléseiket, és azt, hogy ezek alapján milyen konkrét projektek valósíthatók meg.

A főpolgármester-helyettes a szakembereket együttgondolkodásra hívta egyebek mellett a Duna szerepének újraértelmezésére. Utalt arra, hogy az előkészítés alatt álló európai Duna-régió stratégia újabb lehetőségeket ad a városfejlesztés irányainak és prioritásainak átgondolására.

A Duna menti nagyvárosok képviselőivel folytatott eddigi közös tervezés során nyilvánvalóvá vált, hogy nem pusztán a folyó közvetlen környezetének problémáit kell megoldani, hanem annál tágabb fejlesztési szemléletre van szükség.

Mint fogalmazott, a tervezési folyamatnak a város erősségeinek kihasználására kell épülnie, ugyanakkor a stratégiának az átalakulást is szolgálnia kell.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés