bezár
 

irodalom

2011. 03. 31.
Új tagok a Magyar Írószövetségben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennyolc új tagot vett fel a Magyar Írószövetségbe a szervezet leköszönő tagfelvételi bizottsága. A most felvettek felolvasóesten mutatkoznak majd be a szövetség Bajza utcai székházában.

prae.hu

A Magyar Írószövetség választott testületei a tisztújító közgyűlést követően újjáalakulnak, ezért a tagfelvételi bizottság is utoljára ülésezett szerdán jelenlegi összetételében, hiszen a tavaly őszi közgyűlésen Szentmártoni Jánost választották a több mint 900 főt számláló szervezet élére - szerepel a szövetség MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tagfelvételi bizottság a jövőben főként a jelentősebb irodalmi lapok szerkesztőségeinek delegáltjaiból állhat, hiszen ők azok, akik a fiatal vagy kezdő írókkal, költőkkel napi kapcsolatot ápolnak.

A tehetséges fiatalok, aktív alkotók így minél előbb a szövetség látókörébe kerülhetnek. Mindez nem jelenti azt, hogy az idősebb kollégák tapasztalataira nincs szükség, hiszen több olyan szerző is van a jelentkezők között, akik már nem pályakezdők - idézte a kommüniké Szentmártoni Jánost, aki a szövetség elnökeként egyben a tagfelvételi testület vezetője is.

Az évente kétszer ülésező bizottság elé 2011 elején mintegy negyven tagfelvételi kérelem került. A jelentkezők mintegy harmada határon túli, sok közöttük a fiatal, de már legalább két megjelent kötettel rendelkező író és költő.

A Magyar Írószövetség a jövőben minden tagfelvételi döntés után a szövetség székházában bemutatkozási lehetőséget biztosít a csatlakozó alkotóknak.

A szervezet új tagja lett Adonyi Sztancs János (Budapest), Anga Mária (Budapest), Bíró Gergely (Budapest), Both Balázs (Sopron), Elekes Ferenc (Budapest), Fülöp Gábor - írói neve Boldogh Dezső (Budapest), Hajnal Géza András (Budapest), Perjéssy-Horváth Barnabás (Budapest), Horváth Ödön (Kismaros), Kollarits Krisztina (Budapest), Oromszegi Ottó (Budapest), Papp (Für) János (Hajdúböszörmény), Pieldner Judit (Sepsiszentgyörgy), Rónaszegi Miklós (Budapest), Szabó Palócz Attila (Zenta), Ungváry Zsolt (Budapest), Varga Melinda (Gyergyószentmiklós), valamint Vukovári Panna (Budapest).

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés