bezár
 

építészet

2011. 03. 29.
Az olasz építészet fotókon a római Maxxiban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 20. század négy évtizedének olasz építészeti történetét mutatja be többnyire fekete-fehér fényképek segítségével a római Maxxi kulturális centrum legújabb kiállítása.

prae.hu

Az 1926-ban emelt torinói Lingotto autógyár épületéről készült felvételtől az 1965-ben épített római Palasport sportcsarnokot megörökítő fotóig összesen száz korabeli, ezért többségében fekete-fehér fénykép kíséri végig - ahogy a Corriere della Sera napilap cikke fogalmazott - a "kilencszázas évek formáit".

A Bekeretezni a modernt - Építészet és fotóművészet Olaszországban 1926-1965 című kiállítást, amelyet a brit királyi építészeti intézet, a Royal Institute of British Architects (RIBA)közreműködésével rendeztek, május 22-ig láthatja a közönség a kortárs építészet olasz fellegvárában, a Zaha Hadid tervezte Maxxiban.

A kiállításon világhírű és kevésbé ismert olasz építészeti alkotásokat is láthatnak az érdeklődők. Találkozhatnak például a Giovanni Michelucci által megálmodott Santa Maria Novella firenzei vasútállomás vagy a Pier Luigi Nervi tervezte vatikáni audiencia-terem fotójával. A felvételeket neves fotóművészek vagy maguk az építészek készítették.

A tárlat a cement-, acél- vagy éppen üvegközpontú építészet fejlődésével együtt végigkíséri az olasz történelem és gazdaság alakulását a fasizmustól a háború utáni időszakig és a gazdasági fellendülésig.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés