bezár
 

art&design

2011. 03. 28.
Design Hét lengyel díszvendégséggel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén szeptember 30. és október 9. között rendezik meg Budapesten a Design Hetet, amelynek témája a couleur locale (helyi szín, helyi árnyalat), díszvendége pedig az EU soros elnökségét Magyarországtól július elején átvevő Lengyelország lesz.

prae.hu

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a nyolcadik alkalommal megrendezendő fesztiválon a már hagyományos programokat idén is a szervező Design Terminál saját projektjei egészítik ki: a fesztiválnyitó kiállítás és egy sztárdesigner előadása mellett lesznek design túrák, nyitott stúdiók, valamint kreatív workshopok felnőtteknek és gyerekeknek.

A 2011-es téma a couleur locale: ez az eredetileg a francia romantikához köthető művészeti szakkifejezés a fesztivál idei szlogenjeként az ország vizuális kultúrájának egyedi vonásaira, designértékeire utal. Olyan helyi árnyalatokra és színekre, amelyek sajátos közép-európai helyzetünkből és létünkből következnek, s amelyekre a globalizálódó világ is intenzíven kíváncsi - írják az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

Mint rámutatnak, számos designer szerint a kulturális és földrajzi háttér, a történelem, a lokális színek és a hagyomány azok az inspirációs források, amelyek alkotói tevékenységüket hitelesítik.

Vizuális és tárgyi kultúránk nyelvünkhöz hasonlóan elidegeníthetetlen, s a globalizáció legfontosabb hozadéka lehet, hogy ideális esetben tükörként funkcionál, amely segít megpillantani, felismerni saját arcunkat - hangsúlyozzák a Design Hét szervezői, akik
nemcsak összegyűjteni és felmutatni akarják a hazai design értékeit, de nemzetközi kontextusba is helyezik azokat.

A szervezők emlékeztetnek arra, hogy tavaly minden korábbinál sikeresebb és nagyobb szabású volt a fesztivál: a 190 partner együttműködésében megvalósult csaknem 120 esemény 60 ezer fős közönséget vonzott.

Az idén még április 30-ig várják azok jelentkezését, akik partnerként szeretnének saját programmal csatlakozni az októberi eseménysorozathoz.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés