bezár
 

zene

2011. 03. 28.
Országos Liszt-vetélkedő 222 csapattal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Húsz város 120 iskolájának 222 csapata vesz részt azon az országos Liszt-vetélkedőn, melynek ötletgazdája, kezdeményezője és fő szervezője az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola.

prae.hu

A versenyzők 10-15 életév közöttiek - azaz 5-8. osztályosok -, a csapatok pedig őt fősek, így a nevezéseket összegezve 1110 gyerek vesz részt aktívan a viadalon, melynek témája a 200 évvel ezelőtt született Liszt Ferenc élete és zenéje - hangzott el a vetélkedőről hétfőn, Érden tartott sajtótájékoztatón.

A versenyre a megyei jogú városok és Budapest XI. kerületének iskolái jelentkezhettek. Az esélyegyenlőség végett a csapatok írásos ismeretanyagot kaptak, melyből tökéletesen felkészülhetnek. Szinte csak olyan zeneművek szerepelnek a tematikában, amelyeket a korosztály befogadni képes, így Liszt legbonyolultabb művei "nem játszanak".

A verseny négy fordulós. Első az alapjáték, ezt helyi szinten rendezik és április végéig tart. A legjobbnak bizonyuló csapatok kerülnek az elődöntőbe, mely még mindig megyénkénti, és májusban-júniusban zajlik. A harmadik fordulóra, az országos területi kisdöntőbe városonként - és Budapest XI. kerületéből is - már csak a legjobb helyi csapat jut be.

Ez szeptember 10-11-én lesz, Érd ad neki otthont. Egy hétre rá, szeptember 17-én következik azután a mindent eldöntő országos nagydöntő ugyancsak Érden.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés