bezár
 

irodalom

2011. 03. 28.
Bevándorlókról szóló regényé a PEN/Hemingway irodalmi díj
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Brando Skyhorse mexikói illegális bevándorlókról szóló regénye nyerte el idén a PEN/Hemingway-díjat, amellyel elsőkönyves szerzőket jutalmaznak évről évre.

prae.hu

A Los Angelesben játszódó The Madonnas of Echo Park írója vasárnap vehette át az elismerést a bostoni John F. Kennedy Könyvtárban, ahol Ernest Hemingway munkáinak legjelentősebb gyűjteménye található.

A díjat Patrick Hemingway, a néhai amerikai írófejedelem, Ernest Hemingway egyetlen élő fia és egy korábbi díjazott, Marilynne Robinson nyújtották át a szerzőnek.

A mexikói gyökerű Skyhorse Los Angeles Echo Park negyedében született és nőtt fel. A Stanford Egyetem elvégzése után írónak készülve folytatta tanulmányait. Az utóbbi tíz évben a New York-i kiadók világában dolgozott. Következő regényét memoárnak szánja, amelyben arra emlékezik, milyen volt öt mostohaapával felnőni.

A PEN/Hemingway-díjat Ernest Hemingway özvegye, Mary Hemingway - a PEN tagja - alapította 1976-ban férje emlékére és a kiemelkedő elsőkönyves szerzők elismerésére. A díjat nemcsak regényért, hanem novelláskötetért is odaítélhetik.

Az idei díjátadó ceremónia előtt, szombaton korábbi díjazottak, Joshua Ferris, Ha Jin és Marilynne Robinson beszélgettek arról, hogyan hatott pályafutásukra az elismerés.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés