bezár
 

film

2011. 03. 26.
Hollywood egy veterán politikus kezében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Chris Dodd volt demokrata párti szenátor vette át márciusban a nagyhatalmú Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) vezetését, és bár a gyakorlott politikus a filmszakmában annyira nem ismert, az álomgyár jelentős képviselőinek most már vele kell alakítaniuk az amerikai filmipar jövőjét.

prae.hu

Chris Dodd 1981 és 2011 között képviselte Connecticut államot a washingtoni szenátusban. Azt, hogy a tisztségét hátrahagyva az Amerikai Mozgókép Szövetség élére került, sokan kedvező lépésként értékelték. Az Amerikai Mozgókép Szövetség vezetői széke másfél éve, Dan Glickman volt képviselő távozása óta üresen állt, így Dodd érkezését nagy várakozás övezte. "Szerencsések vagyunk, hogy politikai súlyát és tehetségét filmeseink kreatív erőfeszítéseinek a támogatására és világszerte a szakmában dolgozók segítésére fordítja majd" - vélekedett a Fox Filmed Entertainment elnöke, Jim Gianopulos.

A március második felében hivatalba lépett volt politikus nagy lelkesedéssel vágott bele a munkába. Mint mondta, nagyon örül, hogy Amerikai egyik legizgalmasabb és legsikeresebb iparágát képviselheti Washingtonban és a világban.

A volt szenátort Latin-Amerika nagy barátjaként és a bevándorlási reform támogatójaként tartják számon: legalizálná az Egyesült Államokban papírok nélkül élő bevándorlók helyzetét. Befolyását ezentúl azonban elsősorban arra kell fordítania, hogy védje a filmstúdiók érdekeit.

Az MPAA a filmszakma hangja a politikai szférában, a filmvilág mellett a televíziót és a DVD-piacot is képviseli. Az évente 1,5 millió dolláros fizetést kapó Dodd egyik legfontosabb feladata az illegális letöltések gondjának megoldása lesz. A nézőszám csökken, csakúgy, mint az eladott DVD-lemezek száma. A szervezet új fejének diplomáciai erejét is latba kell vetnie, jelentős küldetése a zártabb piacok megnyitása az amerikai alkotások előtt, valamint annak elkerülése, hogy Kína és a Közép-Kelet ne bojkottálja az amerikai filmszakma munkáit.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés