bezár
 

építészet

2011. 03. 25.
Befejeződött a tatai Hotel Kristály rekonstrukciója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Befejeződött a tatai Hotel Kristály rekonstrukciójának utolsó üteme. Az épületben az üzleti vendégek igényeinek kielégítésére nyolc új szobát, bárt és wellness részleget alakítottak ki, továbbá pihenőkertté építették át a belső udvart - mondta a felújított létesítmény pénteki avatásán a tulajdonos Gasztro-Kristály Zrt. projektmenedzsere.

prae.hu

A műemlék épületet több szakaszban újították fel, legutóbb 2008-ban a lebontott hátsó épületszárny helyén alakítottak ki 33 új szobát. A mostani átalakítás és bővítés költsége elérte a félmilliárd forintot, melyből 190 milliót pályázaton nyert a Gasztro-Kristály Zrt. - mondta el Somogyi Gabriella projektmenedzser.

A Hotel Kristály Magyarország legrégebben szállodaként működő épülete, 1772-ben emelték Fellner Jakab tervei alapján. A hotel 23 embernek biztosít munkát.

Szálláshelyek és a turisztikai termékkínálat értékét növelő szolgáltatások fejlesztésére az elmúlt időszakban a Közép-dunántúli régióban 2.071 milliárd forint uniós forrást nyert el 10 gazdasági társaság.

Ebből Komárom-Esztergom megyében három társaság található, amelyek összesen 734 millió forint támogatással valósíthatják meg tervezett beruházásaikat - tájékoztatott közleményében a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés