bezár
 

zene

2011. 03. 24.
Felvonulás és utcabál a Tűzraktérben és környékén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A megszűnés szélére került terézvárosi Tűzraktér támogatására felvonulást és utcabált rendeznek pénteken délutántól az alkotóházban és környékén; a programsorozaton zenekarok, dj-k, színészek, táncosok, cirkuszosok, képzőművészek vesznek részt.

prae.hu

A Tűraktér az MTI-t arról tájékoztatta, hogy pénteken 16 órakor karneváli hangulatú felvonulás indul tűzoltó zenekarral, dobosokkal, tűzzsonglőrökkel.

"Legyünk sokan, mutassuk meg, hogy képesek vagyunk megvédeni közös értékeinket" - szerepel a közleményben.
A program során fellép a Barcsay Jenő Emlékzenekar, a Bass Loco, a Bélaműhely könnyűzenekar, a Cabaret Medrano, a Carbovaris Etnofaun, a Fat Cat Band, a Grabanc, a Jazz Jam Session All Stars, a Kuckó Collective, a Magic Mosquitoz, a francia Myster Möbius, a Riddim Colony, a Romano Glaszo Népzenei Együttes és Gyermekkórusa, a Tegnapután, a Tóth Viktor Firetet, valamint a Tűzraktér Testvériség Tűzoltózenekar.

Lesznek továbbá dj-k, gólyalábasok, cirkuszi performanszok a Zsonglőrnegyed előadásában, vetítések, a TÁP Színház színészei pedig Ovi-dal című produkciójukat adják elő.

A VI. kerületi önkormányzat már korábban figyelmeztette a Tűzraktért üzemeltető Art Sector Alapítványt, hogy az alkotóháznak március 31-ig el ki kell költöznie, az épületre kiírt kulturális célú hasznosítási pályázaton azonban szívesen látják az alapítványt. A Tűzraktér eddig havi 120 ezer forintért bérelhette a több mint 3000 négyzetméteres házat, ehelyett azonban Terézváros vezetése 3 millió forintos bérleti díjat szeretett volna kérni.

A kulturális központ 2008-ban költözött a Hegedű utcai műemléképületbe, az intézmény művészeti inkubátorházzá vált. A házban mintegy 6500 kulturális esemény - színházi és táncelőadások, kiállítások, koncertek, filmes, oktatási, családi és gyermekprogramok - volt, falain belül jelenleg 374 művész alkot állandó bérlőként.

A Tűzraktér részt vesz ifjúságvédelmi, drogprevenciós és diszkriminációellenes programokban, és otthont ad a Frenák Pál Társulat irodájának, a TÁP Színház próbatermeinek is. A Tűzraktért néhány hónapja Pro Urbe-díjjal tüntette ki Tarlós István főpolgármester.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés