bezár
 

art&design

2011. 03. 24.
Húsvéti programok a Néprajzi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szevasz Tavasz! címmel új, formabontó húsvéti programsorozattal várja a diákokat, a pedagógusokat és a nagyközönséget a budapesti Néprajzi Múzeum április 25-ig.

prae.hu

Új múzeumpedagógiai foglalkozások várják az általános és középiskolás diákokat archív filmekkel, műtárgyakkal, néprajzi képekkel, közös beszélgetéssel és tojásdíszítési gyakorlatokkal.

A programok 60-90 percesek, keddtől péntekig naponta 10-18 óra között előzetes bejelentkezéssel igényelhetők - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Vetítettképes előadáson és tojásdíszítési gyakorlaton vehetnek részt a felnőttek; megelevenedik a hagyományos tojásfestés története, a festett tojások motívumkincse és azok jelentéstartalma, valamint az írókás tojásfestés csínja-bínja a tojás kifújásától a többszínű írott tojásokig.

Tárlatvezetéseket tartanak az Élő népművészet című kiállításban a rendezők közreműködésével, bemutatják a hagyományőrző kézművesség kiemelkedő kortárs alkotásait a többi között szombaton 12.30-tól, április 2-án, 9-én és 17-én 11 órától, 16-án 14 órától, 23-24-25-én 11 és 15 órától. A program kiállítási belépővel látogatható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés