bezár
 

art&design

2011. 03. 22.
Kiállítási lehetőségek Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Újlipótvárosi Klub Galéria, a JAMK, Városház és RAM Galériák 2012/13 évi kiállítási pályázata kortárs képzőművészek egyéni illetve csoportos kiállításaira.

A Galériák kurátori testülete pályázatot hirdet magyarországi és határon túli (magyar és nemzetközi egyaránt) képző- és iparművészeknek egyéni illetve csoportos kiállításon való részvételre. A kiállítások célja, hogy bemutasson egészen különböző művészeti tendenciákat és irányokat.

Minden pályázó legfeljebb 5 művének jó minőségű 1 MB-nál nem nagyobb reprodukciójával és részletes szakmai önéletrajzzal, valamint egy maximum 5 mondatos kiállítási szinopszissal pályázhat. A beérkezett pályamunkákat a 8 fős meghívott szakmai zsűri a galériák vezetőjével közösen bírálja el.

A kuratórium összesen 38 – egyéni, páros vagy csoportos – kiállítás megvalósulásának biztosít teret és lehetőséget (szervezés, kivitelezés és lebonyolítás).

A kuratórium szakmai döntése alapján a hat legtöbb szavazatot kapott pályázó önálló kiállítási lehetőséget kap az Újlipótvárosi Klub-Galériában 2012 áprilisától kezdődően; ezekre a Galéria fenntartója befogadó nyilatkozatot állít ki.

A kuratórium külön figyelmet szentel a XIII. kerületben élő és vagy alkotó művészek pályaműveinek, ezek közül a hat legkiválóbb a legmagasabb protokoll helyszíneken – RAM és, Városháza önálló kiállítás formájában mutathatják be alkotásaikat. (A pályázatra kizárólag fotó-, festmény vagy grafikai anyagot várnak.) A kuratórium a fenti kiállítási – lehetőségektől teljesen függetlenül csoportos, a következő témák szerinti gyűjteményes kiállításához is vár pályaműveket:

1. Bohócok, artisták, idomárok, azaz ’cirkusz az egész világ’
2. Hommage á Radnóti Miklós
3. Végpontok
4. Számmisztika és numerológia
5. XXI. századi miniatúrák
6. Múlt és jelen a XIII. kerületben
7. Ex libris, 2012
8. Zene – képek
9. Színház az egész világ
10. Adventi képzőművészeti vásár december első két hétvégéjén

A pályázatokat személyesen vagy postán katalógus/CD/DVD formájában és/vagy e-mailen várják a kult13@windowslive.com címre. Kérdéseket ugyancsak ezen az e-mail címen lehet feltenni. Pályázatok leadási határideje: 2011. május 15. Május 15-e. A szervezők a pályázaton részt vevő művészek mindegyikét legkésőbb május 31-ig értesítik.

A szakmai zsűri által beválogatott művek beszállításáról a pályázó gondoskodik. A pályamunkákat minden esetben installálásra alkalmas állapotban a későbbi személyes egyeztetés szerint várják.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés