bezár
 

irodalom

2011. 03. 21.
Pályázni lehet a Minősített Könyvtár címre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázatot írt ki a Minősített Könyvtár címre a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI). A címet a korszerű, felhasználó-központú, minőségszemlélettel bíró könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek nyerhetik el.

prae.hu

"A tárca szándékai szerint a most alapított cím megszerzésének lehetősége ösztönzi a könyvtárakat a minőségirányítási szempontú értékelésre, amely hozzájárul az általuk nyújtott könyvtári szolgáltatások magasabb színvonalú ellátásához" - olvasható a NEFMI Kulturális Államtitkárságának hétfői közleményében.

Mint az MTI-hez eljuttatott összegzésben olvasható, a könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek pályázatukat május 15-ig nyújthatják be. Ehhez a minisztérium honlapjáról letölthető Könyvtári Közös Értékelési Keretrendszer szerint el kell készíteniük önértékelésüket úgy, hogy az összes elérhető pontszám legalább 75 százalékát (750 pontot) meg kell szerezniük.

A pályázati díj 200 ezer forint. A benyújtott pályázatok alapján a Könyvtári Minőségügyi Bizottság két szakértője helyszíni vizsgálatot tart, amelynek alkalmával ellenőrzi, pontozással és szövegesen is értékeli az adott intézményt. A cím odaítéléséről a miniszter dönt, a nyertes intézmény öt évig jogosult a Minősített Könyvtári cím használatára, amelynek birtokában pályázhat a Könyvtári Minőségi Díjra.

A közlés szerint a pályázati felhívás a kormany.hu kormányzati portálon tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés