bezár
 

film

2011. 03. 21.
Kínai helyett észak-koreai gonoszok a Vörös hajnalban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A politika és az üzlet diktálta érdekeknek megfelelően kínai helyett észak-koreai gonoszok törnek az amerikaiak ellen a Vörös hajnal című film feldolgozásában, a hollywoodi producerek egymillió dollárt áldoztak a változtatásokra.

prae.hu

A Charlie Sheen és Patrick Swayze főszereplésével készült eredeti, 1984-es akciófilmben szovjet csapatok támadták meg az Egyesült Államokat - emlékeztetett a The Daily Mail című brit tömeglap.

Az MGM stúdió feldolgozásában a tervek szerint kínai gonoszok szerepeltek volna, de végül észak-koreaiakra cserélték őket. A digitális effektekre emiatt plusz egymillió dollárt kellett költeniük a filmkészítőknek.

A kínai katonai zászlókat és jelképeket "kiradírozzák", a párbeszédeket megváltoztatják, mielőtt Chris Hemsworth filmje idén a mozikba kerül. A mű már 2009-ben elkészült, a patinás stúdió anyagi válsága miatt azonban dobozban maradt.

A stúdió vezetői azzal indokolták döntésüket: félőnek tartják, hogy a kínai mozipénztáraknál nem fogadnák jól a filmet. Kína az egyik legnagyobb feltörekvő piac a hollywoodi termékek számára, az MGM pedig nem akarta kockáztatni, hogy megsértse ázsiai partnerét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés