bezár
 

építészet

2011. 03. 20.
Ybl Miklós öröksége - Fotókiállítás a nagy építész emlékére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fotókiállítással tiszteleg a 120 éve elhunyt Ybl Miklós előtt a Budapesti Városvédő Egyesület (BVE); a meghatározó jelentőségű építész budapesti alkotásait bemutató felvételek március 22. és április 22. között láthatók a BVE Podmaniczky-termében.

prae.hu

Az egyesület által az MTI-hez eljuttatott közlemény felidézi: Ybl Miklós az építészet szinte minden műfajában sok és jelentős megbízást kapott, és alkotásai jórészt ma is meghatározó szerepet töltenek be Budapest, de számos más magyar város képének alakításában is. A fotókiállítás idejére esik Ybl születésének napja, április 6., amikor több budapesti rendezvény is megemlékezik a mester tevékenységéről - emlékeztetnek a szervezők.

A BVE fotós csoportja 1983 óta folyamatosan fényképeken rögzíti a főváros változásait, az épületek romlását vagy megújulását, így a kiállítás anyagában a felújított, eredeti szépségükben megtartott Ybl-házak ugyanúgy helyet kapnak, mint az "összedőlés előtt álló" Várkert Bazár vagy az elhanyagolt, málló vakolatú pesti bérházak - áll a rendezvény ajánlójában.

A Budapesti Városvédő Egyesület Kossuth Lajos utcai kiállítótermében Ágg Károly, Bujnovszky Tamás, Czimer Anikó, Hegedűs Attila, Horváth Balázs, Horváth László, Kreutzer Iván, Surányi J. András, Szemenyei Klára és Vízy László felvételeivel találkozhatnak a látogatók.

A kiállítás témájához kapcsolódóan a BVE március 24-én délután A Várbazár sorsa címmel szervez kerekasztal-beszélgetést a fővárosi és kerületi önkormányzat, a műemlékvédelem, az építész szakma és a civilek képviselőinek részvételével. A Városvédő Esték sorozat első programjaként meghirdetett beszélgetést Ráday Mihály vezeti.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
Egy látogatásra érdemes új célpont

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés