bezár
 

art&design

2011. 03. 19.
Szecessziós művek az Arte aukcióján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Februári festményárverése után az Arte Galéria most visszatér valódi terepére, a grafikai aukciókhoz: március 26-án egy 223 tételes anyagot, ezen belül is bőséges szecessziós kínálatot visznek kalapács alá.

prae.hu

Mint az Arte utóbbi aukcióin, most is egy Jaschik Álmos-illusztráció vezeti az árlistát. A dekoratív, szecessziós akvarellt 80 ezer forintról lehet licitálni. Kacziány Aladár Az ifjú költő című akvarell-temperájáért, amely szintén finom színhatású, szimbolikus-szecessziós lap, 70 ezer forintot kérnek.

Marsó Diana, a galéria tulajdonosa a szecessziós kínálatból további példaként a felvidéki művészeti életben is számon tartott Tichy testvérpár grafikáit emelte ki. Tichy Gyulától egy szignált linómetszet, míg Tichy Kálmántól egy tus-akvarell technikájú felvidéki vár ábrázolás gazdagítja a sort, 17, illetve 24 ezer forintért. A gödöllői művésztelep egyik alapítójától, Nagy Sándortól is kínálnak egy szecessziós ceruzarajzot 70 ezer forintért.

Az aukció kiemelkedő darabjai közé tartozik egy buja kertrészletet ábrázoló akvarell Gadányi Jenőtől, Gáborjáni Szabó Kálmántól egy ragyogóan színes domboldal pasztellben, vagy a napokban kiváló művész címmel kitüntetett Páll Lajos erdélyi művész két tájképe.

Az egyedi rajzok és sokszorosított grafikák mellett képzőművészeti könyveket, katalógusokat, plakátokat és mappákat is kínálnak. Mint azt Marsó Diana az MTI-nek kiemelte, több teljes mappa is kalapács alá kerül, ami azért érdemel figyelmet, mert a gyűjtők gyakran laponként értékesítik az egybetartozó darabokat. Varsányi Pál Gulliver Kapitáliában című, hét, egyenként szignált lapot tartalmazó, teljes mappáját most 32 ezer forintért, a német Thilo Maatsch hatlapos mappáját pedig 30 ezerért kínálják.

Külön blokkban szerepel a tavaly elhunyt nagyszerű grafikus, Kass János több illusztrált könyve, kiállítási katalógusa, és néhány szignált rézkarca, szitanyomata, amelyek ritkán cserélnek gazdát - hívta fel a figyelmet a galériatulajdonos.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés