bezár
 

art&design

2011. 03. 17.
A Dizájn Városa lett Graz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Dizájn Városa címmel tüntette ki az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) Grazot - jelentették be csütörtökön.

prae.hu

A stájerországi tartományi székhely mellett Berlin, Sanghaj, Szöul, Buenos Aires és még öt másik város büszkélkedhet a formatervezés városa címmel.

Az előfeltételek közé tartozik például, hogy a városban életteli legyen a formatervezési ipar, a város erőteljes arculattal és modern formatervezési képzési központokkal rendelkezzen.

Stájerország "fővárosában" és vonzáskörzetében 40 ezer munkahelyet foglal magában és évente 1,5 milliárd euróval járul hozzá az értékteremtéshez a dizájn ágazat. Ez a tartományi gazdasági termelés 14 százalékát teszi ki - mondta el Christian Buchman tartományi gazdasági tanácsos.

A Dizájn Városai tagjaként Graz a jövőben kedvezményezettje lehet az UNESCO nemzetközi hálózatokat, információ- és tapasztalatcserét támogató tevékenységének, használhatja a szervezet logóját a rendezvényeihez és hírt adhat annak honlapján programjairól. Anyagi támogatás nem jár a címmel.

A címet az UNESCO 2004-ben alapított Kreatív Városok Hálózata kezdeményezésének részeként ítélik oda. A hálózathoz csatlakozó városok mindegyike hozzájárul valamilyen módon - a film, a zene, a dizájn, a gasztronómia, a média, a kézművesség vagy az irodalom révén - az ENSZ-szervezet feladatához, a kulturális sokszínűség és a városok szociális, gazdasági fejlődésének támogatásához.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés