bezár
 

zene

2011. 03. 17.
Hegyalja fesztivál: jön a Slayer és a Guano Apes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A már korábban bejelentett fellépők mellett a trash metál amerikai legendája, a Slayer, valamint a visszatérő német nu metál csapat, a Guano Apes is koncertet ad az idei Hegyalja fesztiválon Tokaj mellett július 13. és 17. között - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

prae.hu

A harminc évvel ezelőtt alakult Slayer jelenleg Jeff Hannemann gitáros, az egyik alapító nélkül, egy helyettesítő zenésszel lép fel, de Hannemann hamarosan újra együtt játszik társaival, vagyis Kerry King gitárossal, Tom Araya basszusgitáros-énekessel és Dave Lombardo dobossal - akárcsak 2003-ban a Sziget fesztiválon. A Slayer április 8-án a Papp László Budapest Sportarénában is látható-hallható.

Októberben Budapestet is útba ejti idei visszatérő albumához kapcsolódó turnéján a Guano Apes, a német nu metál csapatnak azonban előtte júliusban Tokajban lesz jelenése a Hegyalján. A Szigeten korábban három egymást követő évben (1999-2001) is játszott, elsősorban Sandra Nasic énekesnőről ismert Guano Apes 1984-ben alakult és négy év szünet után visszatért együttes új stúdióalbuma áprilisban jelenik meg Bel Air címmel.

Az idei Hegyalja kemény metál fellépői közé tartozik a nemzetközileg is sikeres, a trash/hardcore-t cigány népzenei motívumokkal vegyítő Ektomorf, az ausztrál metalcore formáció Parkway Drive, valamint a trance/hardcore-t játszó Helia és a thrashmetál Raunchy. Koncertet ad a magyar hiphop színtér élcsapata, a veszprémi Hősök, a pécsi alternatív kedvenc, a 30Y, vagy Lovasi András jelenlegi főzenekara, a Kiscsillag.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy a Hegyalja fesztiválon fellép az ausztrál kemény rockot képviselő Airbourne, a magyar Téglás Zolival az élén érkező kaliforniai punk rock csapat, a Pennywise, a metált játszó amerikai Mastodon, a botrányos floridai death metal brigád, a Deicide, az epikus folk-metál megteremtője, a finn Amorphis, valamint a beatbox brit nagymestere, Beardyman és a fuvola-beatbox kitalálója, Nathan "Flutebox" Lee is.

A magyar mezőnyből mások mellett Ákos, az Irie Maffia, a Bëlga, a Magna Cum Laude, a Subscribe, valamint a Depresszió ad koncertet a Hegyalján.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés